Алекс Алексиев: Бокова не е кандидат на България

Интервю на Стойко Стоянов – Factor. bg

Ирина Бокова не е кандидат на България, а на комунистическата партия, която е подопечна на свойте кремълски господари. Българските комунисти никога не са защитавали интересите на България. Русия е тяхната истинска родина.

Alexiev Г-н Алексиев, изразихте преди време в интервю пред Faktor.bg позиция, че Ирина Бокова реално е кандидатът на Путин за шеф на ООН, а сега Първанов ултимативно плаши Борисов, че ще оттеглят подкрепата си за правителството, ако не я номинират за поста, защо от АБВ си изпуснаха нервите?

– Продължавам да вярвам, че Бокова не е кандидат на България, а на комунистическата партия, която е подопечна на свойте кремълски господари. Това не е никак чудно, тъй като българските комунисти никога не са защитавали интересите на България, а винаги тези на болшевишка Русия, която е тяхната истинска родина….По интересното е друго – кампанията в полза на Бокова придоби масов характер и вероятно се дирижира директно от Москва. Преди няколко дни четох една интересна статия в burgasnovinite.bg с конкретни данни за това как всички подмолни структури на Държавна сигурност са активизирани специално за тази кампания. И защо не. Представете си какъв дюшеш за Путин би било да има свой човек начело на ООН.

– Руският натиск е голям, идвате от Вашингтон, имате ли представа какви са настроенията на САЩ и партньорите от ЕС към персоната на Бокова?

– Фактът, че Лавров публично се изказва ласкаво за Бокова едва ли й помага пред американците. Не бих се учудил, ако г-жа Нюланд, която идва в София утре (19 януари, б.р.) доколкото знам, не каже директно на Борисов, че Вашингтон не подкрепя кандидатурата на Бокова. Много по-сигурен съм, че Лондон не стои зад нея, което е напълно достатъчно, за да не бъде избрана.

– Кой е разумният ход за българското правителство, ако все пак е подложено и на руски натиск?

– Според мен българското правителство не би трябвало да предлага Бокова за кандидат, въпреки натиска от Москва, който сигурно е силен. Бокова е правоверна комунистка, която никога не се разграничила от злодействата на комунизма, включително тези на нейния баща, и ако случайно я изберат – ще опозори България.

– Първанов е най-отявленият противник на външния министър Митов, какъв знак дава бившият президент, защо първият ни дипломат е трън за руското лоби у нас?

– Първанов и цялата руска пета колона в България мразят Даниел Митов, защото той защитава истинските интереси на България като член на Европейския съюз и НАТО. Всеки патриотичен българин, който прави това, е трън в очите на тези продажниците.

– Политическата ситуация в страната е много тежка, алтернатива ли са на тази власт ДПС и БСП?

– Слава богу, нито БСП, нито ДПС са реална алтернатива на ГЕРБ в момента. И ако има нови избори те вероятно ще загубят доста решително. Аз се надявам, че все повече българи осъзнават, че тези две партии в основата си са антибългарски.

– Предстои да встъпи в длъжност новият посланик на САЩ в България, какво да очакваме от него, какъв е профилът му?

– Да, аз имах възможност да поговоря накратко с него във Вашингтон преди една седмица. Направи ми отлично впечатление. Той е от този тип американски дипломати, които почти цялата си кариера са работили в Източна Европа и Русия, и са отлично запознати с геополитиката и нравите на нашия регион. Освен това Ерик Рубин е служил в Москва като заместник на Джон Байерли, който беше един отличен посланик и в България. Служил е и в Киев. С други думи, истински професионалист. Аз искрено се надявам, че покрай него Вашингтон ще обърне малко повече внимание на България като ключов играч в този турболентен регион.

– Каква да бъде позицията на България в сблъсъка между двете сили – Русия и САЩ?

– Мисля, че жизнено важният сблъсък за нас не е този между Русия и Америка, а между Русия и Турция, две стари империи с претенции към нас, от които ние като народ нищо добро не сме видели, а и няма да видим. Погледнете сегашните боричкания в ДПС и ще видите директно отражение на конфликт им у нас. Ако има нещо положително за българите в момента, това е, че и двете сили с имперски претенции към нас са в период на упадък. Русия се намира буквално на прага на икономически колапс, а радикалната ислямистката диктатура на Ердоган в Турция рано или късно ще бъде осъзната от Запада като заплаха за цивилизования свят и за самите турци, и ще бъде изпратена на бунището на историята, на което принадлежи.

(Интервюто публикуваме със съкращения. Цялото можете да прочетете на: http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/64777-aleks-aleksiev-borisov-da-varvi-kam-novi-izbori-da-se-otarve-ot-biti-nedobiti-komunyagi.html )

3 thoughts on “Алекс Алексиев: Бокова не е кандидат на България

 • януари 18, 2016 at 6:16 pm
  Permalink

  На Ирина Бокова й е време да се оттегли и да прояви големите си знания и способности в друга област. Много българи, обременени от спомена за комунистическите репресии не биха искали тя ги представя пред света в ООН. В случая дори не става дума за това, че е социалистка (всъщност – комунистка), чия дъщеря и сестра е, а за самата нея? Никой не избира роднините си. Тя дава всички основания да бъде окачествена като преяла с власт и лишена от етично чувство за мярка. Подобно на своя брат, който от трибуната на народното събрание заяви, че те, от тяхната партия БСП/БКП пият ВИНАТА с мезета, тя с нищо не е показала, че е различна. Никога не се е разграничила от тази идея и това поведение.

  Reply
 • февруари 8, 2016 at 9:16 pm
  Permalink

  България я има от хилядолетие и ще я има.

  Reply
 • февруари 16, 2016 at 10:45 am
  Permalink

  Представителя на България трябва да отговаря на въжделенията на целия народ. Ирина Бокова резделя народа и в този смисъл тя не е и не може да бъде негов представител. В случая става въпрос за една наглост, за изнудване и за излъчване на представител който нод прикритието че не е Руски гражданин да работи за Русия.
  Не му прави чест на Министър Председателя да се поддава на такъв шантаж.
  Аз очаквам Българския Министър Председател да каже на Първанов: Ами добре, снемете подкрепата, отиваме на нови избори и след като ги спечелим, вас няма да ви има.
  След това предложение ми се струва че не само аз ще снема подкрепата си от ГЕРБ.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *