Правила за коментиране

At symbol with laptop.

1. Уважавайте своите събеседници, дори и при различия във вижданията. Ако не сте съгласни с някой от авторите или посетителите на сайта – оборете го, но не го наричайте с обидни епитети. Не обиждайте и не използвайте вулгарни изрази.

2. Няма да бъдат толерирани потребители, които системно предизвикват спорове и скандали и насаждат неприязън към други потребители или група потребители.

3. Няма да бъдат толерирани прояви на расова, етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация и призиви към насилие. Правото на свободно изразяване на мнение не бива да води до нарушаване на правата на други хора.

4. Не нарушавайте авторските права – посочвайте източника на информация, която цитирате.

5. Всеки потребител трябва да уважава създателите на този сайт. Конструктивна критика се приема, но не се толерират обидни коментари относно изданието, дизайна, редакцията, редакторите или издателя. На обсъждане подлежат публикуваните текстове, а не техните автори.

6. Не се допуска публикуването от който и да е потребител на лични данни за други хора и участници във форума. Не се толерира копирането на лична кореспонденция.

7. Коментари, съдържащи спам или непоискани търговски отношения, не се толерират. Не е допустимо публикуването на препратки към рекламни страници, обяви и линкове към комерсиални страници, както и препратки към пиратско или порнографско съдържание или съдържание, неотговарящо на горните точки. Препратки към лични сайтове и блогове са допустими само в случаите, когато са в подкрепа на изказано мнение.

8. Писането на кирилица е задължително. Кирилицата се чете по-бързо. Пишейки на кирилица, уважавате тези, които ви четат. Ако компютърът ви не поддържа кирилица – използвайте предоставения във формата за коментар инструмент за смяна на клавиатурната подредба.

9. Публикувайте мненията си по веднъж. Спамът и флудът са недопустими. Придържайте се към темата. Не са желателни безсъдържателни мнения („Хахахахахахаха“, „Жестоко!“, „Яко“, ред емотикони и т.н.).

10. Забранява се публикуването на всякакви форми на агитации и призиви към участие в масови мероприятия (срещи, семинари, сказки и прочее), особено такива със съмнителна тематика – съдържащи призиви за борба с действащото в страната законодателство, с расистки характер, с остър политически характер, с подбуди към престъпления, лично или обществено опасни действия, съдържащи реклама, порнография или сцени на насилие. Забранява се и публикуването на линкове към такива призиви. Не се толерират и призиви към масово разпращане на електронни съобщения (СПАМ).

Всеки коментар, който нарушава някое от тези правила ще бъде изтриван.
Ако смятате, че някой нарушава тези правила, можете да споделите това като изпратите е-мейл до нас на адрес: alyord@abv.bg
Век21 си запазва правото да извършва промени в настоящите правила по всяко време, като своевременно публикува тези промени в сайта, заедно със съобщение за промените в правилата. Промените влизат в сила от момента на публикуването им.