Право на реплика или кой каквото си избере…

Алекс Данов

Мая-МаноловаБудното гражданско съзнание  на новоизбрания национален омбудсман  Мая Манолова остана будно тая нощ. Още слънце не бе изгряло и тя вече хвърляше светлина върху  полицейския протест. И не пропусна да нанесе ехиден удар срещу премиера, който би трябвало да „компенсира този дефицит на уважение” към полицейските служители.  „Диалогът е задължителен – изтъкна Манолова. И допълни:  „И това трябва да поправи днес правителството и специално премиерът“.

„Орязване на социалните привилегии” на полицаите е свалянето им на земята, там където съществува българския народ.  А той, народът, не съществува с 20 заплати накуп, когато се пенсионира. Нито с десет. Остава си с едната мизерна пенсия.  Така остават учители, лекари, професори, работници, селяни. И всички те в трудовия си живот не са получавали по-високо възнаграждение от българския полицай. Така живее българският народ. Полицаите не са друг народ. Ранното им пенсиониране им открива възможност и те я използват максимално,  да продължат да работят. И работят – главно в охранителни фирми или дейности.

Проблемът за заплатите и пенсиите, за доходите в България, е остър социален проблем. Но той не може да се решава в полза на една срещу други социални групи. А и  въпросът е кой говори за него. И защо го прави. Но…кой каквото си избере, това ще слуша!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *