Обвиненията в корупция потвърдени

Анатолий Безсланов, Москва

САЩ потвърдиха, че „обвиненията в корупция“ отправени към руския президент Владимир Путин са „най-точен израз“ на позиция

14Администрацията на САЩ намира изявлението на министъра на финансите, че руският президент Владимир Путин е корумпиран, за „най-точно изразяване на своята позиция“. Това заяви на брифинг пред журналисти Джош Ърнест, прессекретар на президента на САЩ Барак Обама. Точните му думи бяха:

Това изявление на министъра на финансите по най-добър начин изразява вижданията на администрацията“.

Министерството на финансите на САЩ отговаря за евентуалното приемане на решение за продължаване на санкциите срещу Русия заради осъществената агресия в съседната християнска държава Украйна.  Така изразеното по-рано твърдение на Дмитрий Песков – прессекретар на Владимир Путин, който определи изявлението на американското министерство на финансите за „измислица“, увиснаха във въздуха.

В телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери руският външен министър Сергей Лавров е изразил възмущението си от „измислените и безпардонни обвинения“ срещу руското ръководство, отправени от висши служители на американската администрация, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на руското МВнР.

Американското изявление практически насочва вниманието към обстоятелства, които повечето наши сънародници знаят, но предпочитат да пазят мълчание страхувайки се за живота си. Но няма друго разумно обяснение защо руският народ продължава да живее в бедност, докато политическият елит на страната при сравнително ниските държавни заплати, които получава, демонстрира начин на живот и благосъстояние далеч надхвърлящо дори американските филмови представи за мултимилионери и мултимилиардери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *