Апостроф: 157 бяха на брой

Радой Галин

144852203622433157 „атакисти” протестираха с развети руски и български знамена пред турското посолство в София. Държаха се речи, произнасяха се клетви. И какво от това? Нищо. Българският народ на чужда пропаганда не се хваща. И докато 157 „атакисти“ протестираха пред турското посолство от далечен Сибир дойде новината, че руски хеликоптер е паднал, т.е. катастрофирал.  загинали са 12 души. Бога да ги прости! Техника е това – катастрофира. С какви ли части я поддържат? Да не би да са руски? Или втора употреба? Или май неповредимите руски части се повреждат баш, когато не трябва? Няма защо да гадаем. Помним как всяка събота и неделя хиляди българи се нахвърляха на „Москвича” и „Ладата” с клещи, с отверка и чук в ръка. За да ремонтират руската технологична мисъл или сменят руските резервни части. images (13)Та се питам: поради, каква причина, след като толкова често падат руските самолети и хеликоптери, че дори и ги свалят с един изстрел, има нашенци, които искат да ремонтираме нашите бойни самолети в Русия?

157 атакисти развяваха руското знаме в София, за да демонстрират, че и в България има заблудени хора. Има ги и ще продължи да ги има. Но те не променят фактите. А фактите са световно известни: руски бомбардировач наруши въздушното пространство на НАТО и бе свален. Тук няма, какво да се обсъжда. Русия не трябва да нарушава въздушни пространства на натовски държави. Опасно е. Но свалянето е и повод за размисъл: докато Русия ще подкрепя диктаторски режими като този на Башар Асад и вместо с Ислямска държава ще праща самолети срещу туркменския народ в Сирия? Защо Русия не приеме очевидното, че както в България има опозиция, така и в Сирия има опозиция. И няма нужда някой отвън да крепи властта в една държава, ако народът на тази държава не иска тази власт. Защото колкото повече Русия крепи режимът на Башар Асад, толкова по-често ще идват за нея лошите новини.

2 thoughts on “Апостроф: 157 бяха на брой

 • ноември 26, 2015 at 5:20 pm
  Permalink

  Волен дотегна на всички, дори и на мен, който съм човек сеирджия. Той знае че се е изтъркал и залага именно на тази карта – да превъзпроизвежда собственото си скодоумие безкраен брой пъти. Показателно е обаче че дори руската пропаганда залага на него с половин уста, защото апологетите на некадърността – руснаците не могат да приемат че и от тях има по некадърни. Въпросът е кои са тези 157 човечета и какви логически устои имат в кратуните си?

  Reply
 • март 18, 2016 at 11:27 am
  Permalink

  Статията е ужасна

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *