Сирия: избиват мирно население

Алекс Данов

ef8bc0c9aa1087bf04aeb0ce29742712Войските на сирийския диктатор Башар ал-Асад с подкрепата на „руските окупатори” са осъществили атаки срещу  град Аш-Шейх Маскин в провинцията Дара в южната част на страната.  Това съобщава авторитетният полски ежедневник „Газета Виборча”. Градът, в който според сирийската опозиция няма джихадисти на Ислямска държава, е атакуван от десетки руски бомбардировачи. Има много жертви сред мирнотоbejanci_siria_turcia_ население. Целта на наглед безмислените руски атаки е да се увеличи бежанската вълна към Европа, като това създаде нови проблеми на държавите от Европейския съюз.

Миналата сряда сирийски наблюдатели на човешките права информираха, че в резултат на атаките на руската авиация в Сирия от началато на военната интервенция на Москва са загинали 2371 души, като една трета са цивилни граждани. Друг независим източник на наблюдения с широка мрежа от информатори в Сирия, със седалище в Лондон, разпространи информац4777835964rusyasuriyesivillerия, че сред жертвите на последните руски атаки са 792 мирни граждани между които 180 деца и 116 жени.

Русия, според полското издание представя бомбардировките като насочени срещу Ислямска държава. Но сирийските бунтовници, които воюват срещу режима на Асад, обвиняват Москва, че цел на атаките са неислямистките групи и цивилните граждани.

Международната организация „Амнести интернешънъл” неотдавна публикува доклад, в който се твърди, че руските бомбардировки в Сирия представляват състав на военни престъпления, защото нарушават основни човешки права.

2110859354Съветът за сигурност на ООН прие на 19 декември резолюция относно т.нар. ПЪТНА КАРТА за мирно решение на конфликта в Сирия, според която разговорите за спиране на сраженията и създаване на временно правителство, трябва да започнат в края на месец януари. По стар комунистически навик (практика от времето на съветската интервенция в Афганистан) Русия се опитва чрез масирани бомбардировки да постигне по-добри позиции в преговорния процес за режима на Башар Асад. Но както и в Афганистан, така и сега в Сирия, тази политика ще претърпи катастрофа. След  което може да се очаква поредната „перестройка”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *