Французи избиха французи

z19185773IH,Ofiary-strzelaniny-przed-restauracja-w-ParyzuКои са терористите осъществили кървавата касапница в Париж? Оказва се, че всички са на възраст под 30 години. Живяли са и са учили във Франция и Белгия. И най-вероятно в последните няколко години са били в Сирия. Защо? Този въпрос има поне два възможни отговора: за идеи или за пари. По-вероятно е второто, ако се съди по квартала, в който някои от тях са живяли в Белгия – бедност и наркотици. Три дни след терористичната атака вече са идентифицирани шест от осемте атентатори. Ясно е, че един от тях е оцелял и в момента подължава издирването му в цяла Европа.

Почти всички от терористите са се родили и учили във Франция и Белгия. Това е потресаващо, но трябва да се каже открито: в петък, 13-ти ноември, французи избиха други французи. А това означава, че твърде малка е крачката от престъпност до радикализация, а след това и до терористични убийства. Тази тъжна и вярна констатация направи днес във френския парламент президентът Франсоа Оланд .

Белгиец на 29 години е мозакът на операцията. Той е с мараконско потекло – Абделхамид Абаооуд известен повече като Ибрахим Абдеслам. Живял е и е учил в имигрантския квартал Моленбек Сент Жан. В Белгия се издирва за тероризъм, но се смята, че в момента се намира в Сирия.(Снимка:Gazeta.pl)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *