Ирина Бокова не е кандидат на България

Анатолий Безсланов, Москва

20evstatiev-864x400_c
Кандидатката Ирина Бокова заедно със скандално известният в България кмет Иван Евстатиев, подозиран в изнасилване на малолетни и издигнал паметник на един генералите окупатори на източна и централна Европа в края на Втората световна война – ген. Георгий Жуков.

Авторитетното британско издание „Financial Times“ коментира решението на българското правителство да предложи кандидатурата на  старата комунистическа номенклатура Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН.  Според изданието, ако правителството на България е искало българин да е следващият генерален секретар на ООН, то очевидно е посочило „грешния човек“.  Написаното е като сигнал за американската дипломация, която трябва да реши дали би приела за главен „администратор“ на Световната организация бивш член на комунистическа партия, функционер, за когото в самата му родина има твърде негативни мнения, свързани с участието на г-жа Бокова в правителство, което, според българите е довело страната им до национална катастрофа.

„Ако българският министър председател желае българка да е следващият генерален секретар на ООН, то той е посочил грешния човек“, казва висш дипломат, член на Съвета за сигурност.

Няколко часа по-късно австралийската медиа Theaustralian.com.au публикува статията на британското издание, под заглавието

Притискат САЩ Ирина Бокова да бъде следващият генерален секретар на ООН“.

В нея българката, която оглавява ЮНЕСКО, е наречена „дарлинг“ на руския президент Владимир Путин.

Не остава назад в коментара си и „Ню Йорк пост“, който написа, че „съюзник на Путин се очертава като водещ претендент и може да се превърне в следващия шеф на ООН“. И  припомня за връзките на Ирина Бокова с Българската комунистическа партия, като не пропуска и факта, че шефката на ЮНЕСКО е била сред  малкото официални лица, присъствали на парада в Москва на 9 май миналата година, когато почти всички европейски държави осъдиха руската агресия срещу Украйна.

Дали кандидатката на Владимир Путин, издигната за този световен пост от обслужващият често руската политика български политически елит, ще успее в своя поход към престижния пост предстои тепърва да се разбере. Но и сега е ясно, че България макар и член на Европейския съюз и на НАТО, продължава да се опитва да играе двойна игра, като при всеки удобен случай подпомага политиката на Москва. Именно тази двойна игра направи така, че националния капитал на България се източва в посока на Русия чрез съмнителни фалити на банки като КТБ, чрез десетки руски фирми, които не плащат данък печалба, но продължават да работят в България, чрез проекти като „Южен поток“, в които корупционно се усвовяват милиони народни пари. Затова и България продължава да бъде най-бедната страна в Европейския съюз. Зависимостта й от Русия е причината това да е така. Отделни представители на интелектуалния елит на страната разбират пагубната роля на руската политика, както в миналото и днес, но са безсилни срещу ширещата се безпросветност и манипулираност на обществото.

 

5 thoughts on “Ирина Бокова не е кандидат на България

 • февруари 16, 2016 at 8:54 pm
  Permalink

  Г-н Кадиев,който до скоро беше член на БСП да прочете статията,за да помогне с новата партия България да излезе от блатото на бедността,защото комунистите са ни уверявали как ще забогатеят с помоща на Путин от Атомната централа до Южен поток!А може би той точно затова оглавява такава партия,за да се доказва бедността на България в друга посока!Разбира се,че има и други причини,но за кой пореден път комунисти обслужват Путин без да пресметнат загубите за нашия народ и държава!

  Reply
 • февруари 17, 2016 at 6:45 pm
  Permalink

  Категорично не се съгласявам и не одобрявам написаното в тази статия! Американската инвазия в България ли не е пагубна за страната ни, а и за целия свят, питам?! Западната пропаганда, за съжаление жител на западна страна по принуда съм и аз и семейството ми, унищожава методично и докарва милиони хора от бившите източни държави до просешка тояга! Одобрявам иЗдигането на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН горещо!!!

  Reply
 • февруари 17, 2016 at 10:59 pm
  Permalink

  Всъщност дъщерята на Йосиф Висарионович Сталин се казваше Светлана. След като избяга през Индия за САЩ Светлана Йосиф Висарионович почина в Американски старчески дом на социална помощ на 3 Декември 2011.

  Reply
 • февруари 18, 2016 at 11:11 pm
  Permalink

  Не разбирам, какво общо има със статията, както и с моето мнение горния коментар….??? Да се прави някаква смешна аналогия с едно популярно име е меко казано – елементарно! Бих се радвала на конструктивен спор, а и още нещо – за разлика от дъщерята на Сталин, аз съм жив човек с лице и присъствие в онлайн пространството. Няма да ви бъде трудно да ме откриете в света на глобалната прозрачност! А до тогава – помислете върху съдържанието на статията и двата коментара преди Вашия- може би ще измислите нещо по- интересно от сравнението с въпросната Светлана!

  Reply
 • май 25, 2016 at 8:01 pm
  Permalink

  Бокова е предложена за ЮНЕСКО от БКП или сегашното БСП!Много от българите не са съгласни с тяхното управление!Последните 25 години са най-голямото доказателство,че не могат да управляват!Може би искат да докажат,че социалистическия строй е най-добрия режим за българите!Добре българи,но ако е така,защо Путин не се връща към социализъм и комунизъм и как без Съветския съюз,ще съществува този режим в България?Разберете се с Путин и си изясните,какво точно искате?

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *