Компанията не приема пияни хулигани

Анатолий Безсланов, Москва

Според гененерал-майор  Виталий Маликов – ръководител на Антитерористичния център към Службите за сигурност на Украйна, на територията на контролирания от проруските сепаратисти Донбас се намират около 8,5 хиляди войници на Руската федерация.
1436710332-5264
Генерал-майор Виталий Маликов

Тази информация Маликов е изнасъл в събота пред седмичника „Dzerkało Tyżnia“, след което тя е публикувана и от авторитетния полски сайт www. gazeta.pl. Тъй като образованите руски  читатели знаят, че този сайт е свързан с историята на полското антикомунистическо движение „Солидарност”, то и те приемат, че пуликуваните в него информации са достоверни и проверени.

На територията на Донбас действат паравоенни формирования и редовни руски войски.

Задачата на редовните руски части е да формират и обучават паравоенни структури, които да се ръководят от руски командири. Те пристигат в Донбас с подправени документи, поемат командването и координират бойните действия. Но едновременно с това в Донбас продължават да действат и редовни части на руската армия.

384613900Тези факти показват характера и мащаба на руската агресия в Украйна, която започна в началото на 2014 година и продължава и до момента като целта е да се дестабилизира трайно украинската държава и да се попречи на нейния евроатлантически избор. Това е маниакална фикс идея на нашето държавно ръководство, което вижда във външната агресия възможност за отклоняване на общественото внимание от нарастващите и ставащи все по-огромни, вътрешни икономически и социални проблеми и на първо място – рязкото падане на жизнения стандарт в Русия. Агресията срещу Украйна доведе до дълбока криза в руската икономика, до срив на рублата и до рязко падане на продажбите на петрол и газ, приходите от които са основни за закърпването на държавния бюджет. В същото време Украйна, въпреки че част от нейната територия е анексирана, а друга силно дестабилизирана,  успя почти изцяло да се откъсне от руската зависимост в сферата на суровинните доставки и това е бозспорен успех за правителството в Киев и проява на общоевропейска солидарност с украинския народ. Трудностите, които изпитва и народът на Украйна засилват обаче неговата убеденост в избрания път на европейска интеграция, нещо, което не се нрави на официална Москва, но за което пък тайно завиждат на украинския народ милиони руски граждани. Не случайно желанието на всеки средно заможен руснак е да намери начин да напусне Русия и да вложи парите, които все още има, някъде в Европа, дори и в България, която все повече става за нашия народ мечтана дестинация –и за живот и за бизнес.

Същевременно все по-често идват информации за сериозни и нарастващи конфликти в средите на проруските сепаратисти и терористи,

z19523156IH,Pogrzeb-ukrainskiego-policjanta-zastrzelonego-prze
Погребална церемония за убития украински полицай. За украинския народ защитниците на Родината срещу проруските сепаратисти и терористи в Донбас, са национални герои. Снимка: EFREM LUKATSKY/AP

които все по-трудно се добират до ръководни позиции, гарантиращи им достъп до финансирането от Русия и контрол върху различни сектори на икономиката и сфери на влияние. През последното денонощие един украински полицай е загинал, а още един е бил ранен. Сепаратистите продължават да обстрелват позициите на силите на антитерористичната операция.

Ситуацията остава взривоопасна

Според украинското военно разузнаване проруските сепаратисти притежават въоръжение, което е забранено от Минските споразумения. Разузнаването е локализирало танкове и ракетни системи „ГРАД”, както и подвижни артилерийски системи. В нощта на петък срещу събота са извършени 37 обстрела на позициите на украинските антитерористични сили.

                Нервността на сепаратистите и терористите действащи в Източна Украйна е обяснима с безизходната ситуация, в която те и техните Кремълски ръководители, се намират. Операцията срещу Украйна навлезе в нулева фаза, от която за Русия може да следва само отстъпление. Европейският съюз и Съединените щати  постепенно намират верните решения за справяне с Ислямска държава и бежанската криза. А за наш национален срам Русия все повече изглежда като международен хулиган, който след като е пийнал порядъчно, непременно желае да седне на съседната маса, където се е разположила добронамерена и приятелска компания.  Само че свободно място няма, а и компанията не приема пияни хулигани. В такива случаи обикновено самозабравилият се гуляйджия си сяда на задника или ако продължава да буйства се налага да бъде изведен от „заведението”.

 

One thought on “Компанията не приема пияни хулигани

  • януари 24, 2016 at 1:44 pm
    Permalink

    В Донбас няма руска войска , нито терористи . Има умерена опозиция

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *