Ранни коментари, къси мисли

Simeon-Dyankov-4Ранни коментари, къси мисли. Това е впечатлението от сутрешните телевизионни изяви на двама от популярните лица на българската обществена сцена.

Симеон Дянков: „Влязохме в дългова спирала”

България е вече в „дългова спирала” и със сериозен дефицит в енергетиката. Това заяви пред БТВ бившият финансов министър Симеон Дянков. По-големите  дефицит и дълг, ще бъдат сериозен проблем за следващите правителства, докато в момента те гарантират „спокойствие на правителството”.  Огромният дефицитът в енергетиката, който достига до 4,2 млрд. лв., е най-голямата опасност за държавния бюджет през 2016 г.

Божидар Димитров: „Русия няма да върне Крим”

bojidar_dimitrovРусия няма да върне Крим на Украйна и е много вероятно да „задържи” и Донецк и Луганск.  Това заяви Директорът на националния исторически музей  Божидар Димитров в сутрешния блок на „Нова телевизия”.  „Бързата” му мисъл дойде на фона 12249961_930309697004968_7008173850113923111_nна разсъждения за ролята на българския кан Тервел за възпирането на арабското нашествие към Европа през 8 век. Нарушението на международното право от страна на Русия при анексирането на Крим, както и подпомагането с оръжие и финансирането на сепаратистко-бунтовнически групировки в Източна Украйна е причината на Русия да бъдат наложени санции от редица държави, включително и България. Само през последното денонощие проруските сепаратисти са осъществили 37 обстрела в зоната на разделителната линия в Източна Украйна. Но същевременно нараства съпротивата на украинския народ срещу марионетните власти в окупирания Крим, за което свидетелства прекъсването на далекопроводите доставящи електроенергия за полуострова.  Според независими наблюдатели тези акции ще продължат, защото украинския народ не е съгласен страната му да доставя електроенергия на територия, която е отнета от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *